Om oss

Vi bor två stycken personer på gården, Anders & Gunnel. Barnen Linda och Frida bor hemma ibland. Vi, alla hästarna, några katter och en hund som heter Vilma

Gunnel är född 1970 och kommer från Sala. Hon har alltid haft ett liv där hästar finns med. Gunnel har gått långa ridlärarkursen på Strömsholm 92-93. Hon har tävlat upp till 130 i hoppning och MSVB i dressyr.

Anders är född 1966 och kommer från Grevie på Bjärehalvön. Anders jobbar även han inom hästbranschen numera som hovslagare. Han jobbade tidigare som snickare. Anders största ryttarmerit är när han blev tredjeplacerad på ridskolans klubbmästerskap i Skara i början på 90-talet.

Linda är den äldsta dottern, född 1997. Linda är en aktiv tävlingsryttare och tävlar för Ängelholms ryttarförening. Hon har en häst som hon tävlar, Atlantica. Lindas bästa merit är hennes vinst i MSVB på ponnyn Jack Daniels, som numera lever pensionärsliv i Laholm.  Linda lämnade hästarna här hemma och åkte till Australien och Nya Zeeland under tre år för att resa och jobba. Hon har bott i Ängelholm och jobbat med plexiglas på Svenska Latex i några år. Nu bor hon i Belgien och jobbar åt Abdel Said som tävlings groom till Antonia Pettersson Häggström.

Frida är den yngsta dottern, född 1999. Frida har följt Gunnels spår med hästarna och arbetar idag som beridare. När hon är hemma i Sverige tävlar hon för Värnamobygdens Ryttarförening. Frida har flitigt tävlat på egenuppfödda Exxica upp till internationell 140. Frida gick beridarprogrammet på Flyinge och blev examinerad beridare  2020. Därefter har hon varit anställd hos Viktoria Almgren i Värnamo i ca 2,5 år. Väl hemma igen arbetade hon i sitt egna företag och tog ht -22 körkort  för lastbil med släp och YKB. För att lära sig mer tillbringade hon tre månader i början på 2023 i Wellington i USA hos Beat Mändli.  Sedan sommaren 2023 arbetar hon hos Abdel Said där hon utbildar unghästar.

 

Permalänk till denna artikel: https://www.stuteristenlyckan.se/om-oss/